Basiscursus Quality Assurance in de Food

Doelgroep

De 3-daagse training van MINARD is toegesneden op QA-medewerkers of –managers die zich verder willen verdiepen in de wereld van kwaliteit. Ook leidinggevenden die veel te maken hebben met QA of samenwerken met het HARA- of HACCP-team binnen hun organisatie, hebben baat bij deze training.

 

Dag 1 Wet- en regelgeving en Normen en Standaarden

Aan welke wet- en regelgeving moeten levensmiddelen voldoen? Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Waar vind je de juiste informatie en hoe blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen? Aan het eind van de ochtend weet je het antwoord op deze vragen. Zo kan je adequaat aan de slag met de relevante wet- en regelgeving in jouw bedrijf.

 

In de middag behandelen we de achtergrond van de HACCP-richtlijn. Stap voor stap doorlopen we van verschillende normen de belangrijkste karakteristieken, met volop ruimte voor discussie en het delen van ervaringen uit de praktijk. Na deze dag heb je zicht op welke normen er zijn, hun onderlinge overlap en weet je globaal waarover ze gaan.

 

Dag 2 Quality Assurance

We duiken in de wereld van kwaliteit. Tot hoe diep dringt kwaliteit door in jouw organisatie? Wie heeft welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden? Hoe waarborg je de kwaliteit (QA) en zorg je voor controle (QC)? En wat is het verschil tussen QA en QC?

Voor praktische tools in kwaliteitsborging en –controle maken wij je vertrouwd met Risico

Analyses, Auditing & Inspectie, Documentbeheer en training. Na deze cursusdag weet je als QA-medewerker waarmee je in jouw situatie aan de slag kunt.

 

Dag 3 HACCP- training

Een dag waarop we inzoomen op het allerkleinste, van het grootste belang voor de voedselindustrie: micro-organismen. We starten met een introductie in de microbiologie. Welke micro-organismen zijn er? Wat is hun voortplanting en verspreiding? Welke ziekteverwekkers zitten ertussen? En hoe houden we die pathogenen buiten de deur? Aansluitend behandelen we andere gevaren voor de voedselveiligheid en het afweren hiervan. Na deze voorkennis komt de rol van het HACCP-team aan bod, inclusief haar verantwoordelijkheden. We behandelen de Risico Analyse en daaruit voortvloeiende beheersmaatregelen (CCP's). Deze cursusdag resulteert in zicht op de basisprincipes van HACCP, de rol van het HACCP-team en hoe QA helpt de doelen in voedselveiligheid te bereiken.

 

Kosten

€ 2.992,- (ex btw) per deelnemer, inclusief lunch en versnaperingen.            

Aantal deelnemers

Voor een effectieve en persoonlijke training kiest MINARD voor een gering aantal deelnemers: 5 tot 10 personen per cursus. Bij meer deelnemers wordt de groep opgesplitst.

Cursusrooster 2020

Cursus 5: 5, 6 en 7 augustus (inschrijving sluit 10 juli)

Cursus 6: 7, 8 en 9 oktober (inschrijving sluit 7 augustus)

Cursus 7: 4, 5 en 6 november (inschrijving sluit 9 oktober)

Meer informatie? Neem contact met ons op via aanmelden@Minard.nl

Incompany 

Wij bieden de cursus ook als in-company maatwerktraining aan op locatie. Informeer naar de mogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact op met:

Vincent van Duyvenbode

vincent@minard.nl

+31(0)6 30412042

 
 

Norm trainingen

Wij bieden de volgende in-company trainingen aan:

 • BRC

  • Food​

  • Storage and distribution

  • Packaging

  • Consumer Goods

 • IFS

  • Food

  • Logistics

  • PACsecure

 • FSSC​ 22000

 • ISO 15378:2017 Primary packaging materials for medicinal products (Training in het Nederlands)

Onze trainingen worden op maat verzorgd, dus altijd eerst een intake om te garanderen dat de training volledig aansluit op de behoefte van de klant.

Neem voor meer informatie contact op met:

Vincent van Duyvenbode

vincent@minard.nl

+31(0)6 30412042

 

HACCP training

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is een methodiek om binnen de voedingsindustrie hygiënisch en voedselveiligheid te werken. De verschillende normen als IFS, BRC en FSSC stellen een (jaarlijks terugkerende) HACCP-training als eis voor het behouden van de certificering.

Bij Minard geloven we dat het delen van kennis en bediscussiëren van de behandelde stof de deelnemers sterker maakt, daarom verzorgt Minard in-company HACCP-trainingen voor alle medewerkers.

Neem voor meer informatie contact op met:

Vincent van Duyvenbode

vincent@minard.nl

+31(0)6 30412042

HACCP-team training

 

Het HACCP-team, of HARM-team in de nieuwe BRC, speelt een belangrijke rol bij de duiding van risico's, ontwikkelen en monitoren van (beheers)maatregelen.  

In de HACCP-team training maker de de leden kennis met alle aspecten van deelname aan een HACCP-team:

 • Samenstelling van het HACCP-team

 • Overleg en agenda van het HACCP-team

 • Uitvoeren van Risico Analyses

 • Ontwikkelen van beheersmaatregelen

Bij Minard geloven we dat het delen van kennis en bediscussiëren van de behandelde stof de deelnemers sterker maakt, daarom verzorgt Minard in-company trainingen.

Neem voor meer informatie contact op met:

Vincent van Duyvenbode

vincent@minard.nl

+31(0)6 30412042