logo minard FC-zonder onderregel.jpg

MINARD is expert in dienstverlening voor kwaliteitszorg met een persoonlijke aanpak.

Kiezen voor MINARD, betekent kiezen voor maatwerk in succesvolle certificering.

Wij verheffen kwaliteit tot een kunst; niet vastgelegd in starre normen maar

vrij gevormd naar elke gewenste situatie, zodat mensen zich ermee verbonden voelen.

WEBSITE-UNDER-CONSTRUCTION.jpg
 

Missie

Werken vanuit de klant

Wij vinden dat elke klant uniek is. Daarom gaan we eerst echte gesprekken aan, voordat we het woord ‘normering’ in de mond nemen.

Wat drijft jouw organisatie? Hoe verlopen de processen en waarom op die manier? Pas wanneer onze experts begrijpen wat de klant drijft, begint het helpen met effectief beïnvloeden en bijsturen waar nodig. Daarmee ontwikkel je een duurzame houding ten opzichte van kwaliteit en veiligheid.

Het resultaat? Met MINARD ontvangt jouw organisatie meer dan een certificaat. Medewerkers zijn zich bewust van kwaliteit en welke invloed zij daarmee op hun werkomgeving hebben. Kwaliteitszorg wordt niet van hogerhand opgelegd, maar komt van binnenuit.

Zo raakt de hele organisatie als vanzelf betrokken.

 

Aandacht voor kwaliteit

Aandacht voor kwaliteit zorgt ervoor dat processen effectiever verlopen, bedrijfskosten dalen en kwaliteit vanwege positieve ervaringen in alle lagen van de organisatie wordt omarmd. Bevoegdheden zitten op de juiste plek, zodat mensen kunnen doen wat er van ze wordt verwacht en een groei doormaken. De binnen- én buitenwereld merken het verschil, omdat mensen en processen de ruimte krijgen zichzelf te overstijgen.

Wat MINARD anders maakt, is dat wij kiezen voor een integrale benadering in plaats van een kille normering volgens de regels. Wij helpen je leven te blazen in jouw kwaliteitszorg. Door alle aspecten van de bedrijfsvoering mee te nemen, zoeken we naar afstemming op het primaire proces van de organisatie.

MINARD levert een totaalpakket en intensieve begeleiding, gericht op professionals die kwaliteit serieus nemen. In plaats van een terugkerende strijd om de certificering te behouden, is de organisatie zich het hele jaar door bewust van wat er wordt gevraagd. Kwaliteit is vanzelfsprekend en maakt het werken voor iedereen helder een aangenaam.

 

Leren en werken in kwaliteit

In huidige opleidingen voor kwaliteits-management missen wij de persoonlijke aanpak waarmee MINARD-experts zich onderscheiden van de rest.

Uitgaande van de standaard, willen wij dat kwaliteitszorg opgaat in de omgeving in plaats van dat het een keurslijf is. Om in zo’n proces van toegevoegde waarde te zijn, vraagt een training die wij nergens anders zien.

Daarom ontwikkelde MINARD een eigen leergang, bedoeld voor vakmensen die ook het verschil willen maken. Zij zijn mogelijk onze nieuwe collega’s.

Of je nou net je opleiding hebt afgerond of al in kwaliteitszorg werkzaam bent, we heten je van harte welkom in onze kring van professionals.

Help jij ook onze klanten te excelleren in kwaliteit?

 

Verhaal achter MINARD

Charles Minard (1781-1870) was een Frans civiel ingenieur en werd naast andere zaken erkend voor zijn bijdrage aan civiele techniek, statistiek en infographics.

In 1810 is hij in opdracht van de Franse regering naar Vlissingen gestuurd om het probleem met de lekkende kofferdam op te lossen. De dam liet meer water door dan kon worden weggepompt. Door de inzet van stoom aangedreven waterpompen heeft hij dit probleem opgelost.

 

Charles Minard was tevens een pionier in het gebruik van infographics.

Zijn bekendste infographic is de weergave van de desastreus verlopen veldtocht van Napoleon

naar Moskou in 1812. In deze graphic is in één oogopslag te zien hoeveel manschappen

zijn vertrokken en hoeveel er uiteindelijk zijn teruggekeerd.

minard.png

De leverkleurige lijn is de heenweg, de zwarte lijn is de terugweg. De dikte van de lijn geeft het aantal manschappen weer. De aftakkingen zijn troepen die elders zijn ingezet of zijn achter gebleven.

 

Het is deze heldere en direct inzichtgevende grafiek die ons heeft geïnspireerd tot de naam MINARD b.v.. Wij zijn van mening dat de dienstverlening van MINARD net zo overzichtelijk is als de grafiek, maar ook dat SHEQ net zo helder kan zijn als deze grafiek. Wij zetten ons in om dit samen met onze klanten te realiseren.

 

MINARD WERFT!

Een kwaliteitsprofessional van MINARD is de beste in zijn vakgebied en wil dit blijven.

Een MINARD professional bereikt meer dan andere collega’s, omdat hij/zij weet hoe je de medewerkers enthousiasmeert, inspireert en motiveert tot kwaliteitsbewust en voedselveilig werken.

Dit kun je omdat je boven de materie staat. Als MINARD professional help je de klant te verbeteren op de manier die de klant past en waarmee de beste resultaten worden bereikt.

MINARD professionals werken slim en doortastend en kwaliteit staat voor jou op 1.

werving.png

Herken je jezelf in bovenstaand profiel, kom dan ook werken bij de besten

en stuur jouw korte motivatie naar minard@minard.nl.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Partners

MINARD werkt nauw samen met TRICES b.v.

Daar waar MINARD expliciet opereert in de SHEQ dienstverlening doet TRICES dat in meer generieke zin voor proces- en projectmanagement.

MINARD en TRICES vullen elkaar aan en versterken elkaar.  
 

www.trices.nl

test logo.jpg
 

Contact

Neem contact op voor een geheel vrijblijvende afspraak.

Bedankt! Uw bericht is verzonden.